Zvanična stranica
 
 

TAMRON SP AF 70-200mm f/2.8 Di LD

Fokalna dužina 70-200
Maksimalni otvor blende f/2.8
Minimalna razdaljina objekta[m] 0.95
Maksimalni odnos uvećanja 1:3.1
Veličina filtera [mm] 77
Težina [g] 1500g Canon / 1485g Nikon
Serijski broj A001
Broj elemenata 12 - 17
Ugao gledanja 34°21'-12°21
Br. lopatica dijafragme 9
Minimalni otvor blende f/22
Prečnik x  Dužina [mm] 88 x 193.8
Dostupne boje Crna

Više funkcionalnosti za odlične fotografije

Vrh telefoto objektiva u kompaktnom paketu. SP 70-200mm f/2.8 Di VC USD * sa VC (Vibration Compensation) stabilizacijom slike donosi vrhunski kvalitet slike u telu koje je najmanje ** u svojoj klasi. Opremljen sa Tamronovim vlastitim motorom USD (Ultrasonic Silent Drive), ovaj objektiv ima brzi autofokus, tako da možete da snimite taj odlučujući trenutak. Za sport, novinarstvo, modu, venčanja, pa čak i pejzaže, 70-200mm će svaki put prevazilaziti vaša očekivanja.

* Sony mount ne uključuje VC, dok Sony digitalni SLR tela uključuju funkciju stabilizacije slike. Sony objektiv označen je kao "SP 70-200mm f/2.8 Di USD".

** Za telefoto zum objektive velike brzine za SLR fotoaparate punog formata, opremljene VC stabilizacijom slike i USD. Trenutni od oktobra 2012. (Izvor: Tamron)

Karakteristike i funkcije

Pruža vrhunski kvalitet slike
Optički dizajn ovog sočiva koristi element XLD (Extra Low Dispersion) visokog performansa, koji je proizveden iz specijalnog stakla sa ekstremno niskim prelomnim indeksom. Indeks prelamanja opisuje sposobnost objektiva da podeli svetlosni snop u svoje spektralne boje. Disperzivna svojstva su čak niža od standardnih LD sočiva i na nivou su sličnom fluoru. XLD objektiv u kombinaciji sa LD elementom pruža najviši kontrast i sjaj. Ovo efikasno sprečava problem hromatske aberacije u telefoto fotografiji i pruža visok nivo oštrine čak i u perifernim područjima. Rezultat je sočivo koje efikasno kompenzuje osovinsku hromatsku aberaciju i aberaciju uvećanja tokom celog zumiranja i garantuje najvišu rezoluciju i sjaj za vaše slike.

USD
Ultrasonic Silent Drive (USD) je Tamronova najnovija generacija autofokus motora. Zahvaljujući naprednoj tehnologiji motora i novo razvijenom softveru, USD omogućava brzo, precizno i gotovo tiho fotografsko iskustvo. Postoji nekoliko boljih mogućnosti za hvatanje brzih i dinamičnih predmeta koji se javljaju u oblastima kao što su sportska fotografija, brza vozila ili čak fotografija u prirodi.

VC stabilizacija slike (Vibration Compensation)
Testirani Tamron VC Image Stabilizer (Vibration Compensation) osigurava da ovaj objektiv pruža oštre slike i slike na koje ne utiče pomeranje ruku. To znači da je sočivo savršeno pogodno za ručne fotografije i uslove slabe osvetljenosti.

SP (Super Performanse)
Samo dva slova - ali kakav uticaj imaju na rezultate. SP predstavlja klasu objektiva visokih performansi iz kompanije Tamron. Naši inženjeri su dobili slobodu u dizajnu ovih sočiva i sva velikom pažnjom na detalje proizveli su optimalne performansne karakteristike. Otkrijte nove granice sa vasim fotoaparatom- i otvorite put za Super performans.

Kupite Tamron objektiv!

Ne zaboravite da kupovinom Tamron objektiva na zvaničnim prodajnim mestima dobijate pravo na 5 godina garancije.

Kliknite na sliku ispod da biste produžili garanciju Tamron objektiva: