Zvanična stranica
 
 

TAMRON SP AF 90mm f/2.8 Di MACRO 1:1

Fokalna dužina 90
Maksimalni otvor blende f/2.8
Minimalna razdaljina objekta[m] 0.29
Maksimalni odnos uvećanja 1:1 (f=200mm, MFD 0,95m)
Veličina filtera [mm] 55
Težina [g] 400
Serijski broj 272E
Broj elemenata 9-10
Ugao gledanja 27
Br. lopatica dijafragme 9
Minimalni otvor blende f/32
Prečnik x  Dužina [mm] 71.5 x 97
Dostupne boje Crna

Legendarni 90mm makro

Legendarni 90mm f/2.8 je razvijan i poboljšavan tokom 30 godina, pa stoga poseduje dugu tradiciju u okviru serija super performansi. Ovaj lagani makro-objektiv super performansi pruža 1:1 uveličavajući odnos i precizne fotografije lepo zamagljene pozadine koje čine da se modal ističe.

Verzija Di je prilagođena zahtevima digitalnih SLR kamera dok karakteristični višeslojni premaz optimizuje neplanirana osvetljenja. Tamron 90mm se često zove "Portret makro", jer je fokalna dužina idealna za slikanje portreta. Nova verzija može biti korišćena i na 35mm kamerama.

  • Ovaj objektiv pripada klasi Super performansi (SP)
  • (SP) klasa Tamron objektiva se razlikuje po visokom optičkom i mehaničkom kvalitetu.

Napomena: 90mm je sada dostupan i sa ugrađenim motorom. Oznaka "Di" (Digitalli Integrated Design) označava generaciju objektiva, koji su posebno prilagođeni višim zahtevima digitalnih SLR fotoaparata (APS-C i puni okvir).

Karakteristike i funkcije

Pruža vrhunski kvalitet slike
Optički dizajn ovog sočiva koristi element XLD (Extra Low Dispersion) visokog performansa, koji je proizveden od specijalnog stakla sa ekstremno niskim indeksom refrakcije. Indeks refrakcije opisuje sposobnost objektiva da podeli svetlosni snop u svoje spektralne boje. Disperzivna svojstva su čak niža od standardnih LD sočiva i na nivou su sličnom fluoritu.

XLD objektiv u kombinaciji sa LD elementom pruža najviši kontrast i izvrsne rezultate. Ovo efikasno sprečava problem hromatske aberacije u telefoto fotografiji i pruža visok nivo oštrine čak i u perifernim područjima. Rezultat je objektiv koji efikasno kompenzuje aksijalnu hromatsku aberaciju i aberaciju uvećanja duž celog ospega zumiranja i garantuje najvišu rezoluciju i izvrsnost za vaše slike.

Macro 1:1

Ovaj objektiv nudi razmeru uvećanja od 1:1, što vam omogućava da se fokusirate čak i na najmanje detalje. Zbog toga je idealan za fotografisanje izbliza životinja i biljaka, kao i fotografija mrtve prirode. Kao rezultat daje slike odličnog kvaliteta i izvrsnosti, takođe makro objektiv se pokazao kao dobar izbor za portretnu fotografiju.

 

 

 

Kupite Tamron objektiv!

Ne zaboravite da kupovinom Tamron objektiva na zvaničnim prodajnim mestima dobijate pravo na 5 godina garancije.

Kliknite na sliku ispod da biste produžili garanciju Tamron objektiva: