Zvanična stranica
 
 

TAMRON 18-400mm f/3.5-6.3 OF II VC HLD

Fokalna dužina 90
Maksimalni otvor blende f/3.5-6.3
Minimalna razdaljina objekta[m] 0.29
Maksimalni odnos uvećanja 1:1 (f=200mm, MFD 0,95m)
Veličina filtera [mm] 55
Težina [g] 400
Serijski broj 272E
Broj elemenata 9-10
Ugao gledanja 27
Br. lopatica dijafragme 9
Minimalni otvor blende f/32
Prečnik x  Dužina [mm] 71.5 x 97
Dostupne boje Crna

Pređite granice mogućeg sa prvim * 22,2x ultra-telefoto zum-om u celom svetu

Predstavljamo vam prvi svetski ultra-telefoto all-in one zum objektiv u APS-C formatu. Sa opsegom fokalne dužine od 18-400mm i zumom od 22,2x, on ima ultra-telefoto opseg ekvivalentan 620mm u 35mm formatu. Ovo dovodi do približavanja udaljenih subjekata, uz istovremene efekte koji su jedino mogući sa ekstremnim telefoto objektivom. Plus nudi izvanredne optičke performanse u čitavom opsegu zuma - od širokog ugla do ultra-telefoto. Sa ovim novim sočivom - i njegovom konstrukcijom otpornom na vlagu - Tamron spaja umetničku fotografiju radosti putovanja. Sada možete koristiti isti objektiv da snimite sve od zapanjujućih pejzaža i neon-osvetljenih gradova do detaljnih portreta i delikatne flore. Ultra-telefoto opseg postaje jednostavan za fotografisanje životinja i sporta. A sa maksimalnim odnosom uvećanja od 1:2.9, možete čak uživati u tele-makro fotografiji.

*¹ Među zamenjivim sočivima za DSLR fotoaparate (Od maja 2017, Tamron)

Karakteristike i funkcije

Megazoom

Objektiv iz megazum klase vam omogućava da snimite mnogo veću površinu. Megazumovi nude fokusne dužine od širokih uglova do telefoto opsega i zbog toga su izbor objektiva za većinu situacija. Kao rezultat visokog nivoa fleksibilnosti, kompaktnosti i male težine, ova sočiva su posebno pogodna za svakodnevnu upotrebu kao sveobuhvatna sočiva, kao i za odmor, aktivnosti koje zahtevaju mali prtljag ili za porodice sa decom i svu njihovu opremu.

Kapacitet 620mm, kompaktna veličina

Do sada je snimanje na ultra-telefoto opsegu značilo nošenje velikih zamenjivih sočiva. Zahvaljujući tehnologiji all-in-one zum-a koju je razvio Tamron, možete putovati sa jednim sočivom od 121,4mm i težinom od samo 705g. * ² Iskusite uzbuđenje pri fotografiranju pomoću kompaktne opreme koja olakšava snimanje ultra-telefoto slika.

*² Dužina i težina se zasnivaju na objektivu Nikon postolja.

Veoma precizno. Ugodno kompaktno.

Ekskluzivni Tamronov HLD (High/Low torque-modulated Drive) štedi snagu dok obezbeđuje superiorni pogon. Fokusira se tačno i tiho dok podešava rotaciju motora od niskih do velikih brzina, što omogućava glatko autofokusiranje. HLD nam je omogućio da dizajniramo AF modul koji štedi prostor, za elegantniji barel i smanjenu ukupnu veličinu objektiva.

Oštri, temeljni telefoto snimci

Tamronova VC (Vibration Compensation) tehnologija stabilizuje sliku u viziru(okularu), tako da možete da postavite svoj predmet i snimite oštru sliku - čak i kod ultratelefoto opsega i u loše osvetljenim uslovima.

Proširite svoje opcije pomoću konzole TAP-in

Budućnost je ovde. Sada možete ažurirati firmware, prilagođavati položaje autofokusa i prilagoditi mehaničku postavku i podešavanja od 18-400 mm f/3.5-6.3 Di II VC HLD jednostavnim priključivanjem na konzolu TAMRON TAP-in (dostupno kao dodatna oprema) i povezivanjem preko USB-a na lični računar.

Lepota je u detaljima

Sa ovim novim ultra širokougaonim zum objektivom, Tamron je spojio lepu izradu sa intuitivnim dizajnom. Od spoljnog kućišta koji obmotava konture objektiva, do sjajno obrađenog prstena marke Luminous Gold i precizne konstrukcije, kvalitet ovog sočiva je bez premca. Čak i detalji poput oblika kutije za prekidač, daljinske skale i preciznosti i stabilnosti metalnog nosača otkrivaju posvećenost funkcionalnosti, kao i dizajn.

Rezultat je objektiv sledeće generacije koji je jednostavan za korišćenje, a opet opremljen najsavremenijom tehnologijom.

Kupite Tamron objektiv!

Ne zaboravite da kupovinom Tamron objektiva na zvaničnim prodajnim mestima dobijate pravo na 5 godina garancije.

Kliknite na sliku ispod da biste produžili garanciju Tamron objektiva: